Cod proaspăt din Norvegia

 

Codul norvegian este iubit peste tot în lume. Este o alegere incredibil de sănătoasă, cu un conținut de grăsime mai mic de 3% și aproape fără carbohidrați. Aproape 96% din caloriile dintr-o porție de cod provin din proteine.
Datorită condițiilor naturale și a gestionării sustenabile, Norvegia capturează codul din cea mai mare rezervă de cod natural din lume. Deci nu este o surpriză faptul că, din punct de vedere economic, este cel mai important pește sălbatic pe care țara îl are. De aceea el este numit popular și aurul alb.

MÖLLER’s Cod Liver Oil Omega-3 este produs din acest cod, specia Skrei, care se remarcă prin calitățile sale deosebite:

  • Extrem de hrănitor
  • Are un gust unic, ușor
  • Carnea sa este fermă, cu o culoare alba delicată
  • Un pește versatil, ideal pentru o gamă largă de preparate
  • Odată prins, peștele este manipulat cu grijă, stocat între 0-2 ° C și transportat în doar câteva ore la fabrică pentru ca proprietățile sale să rămână intacte.

Proaspăt precum apele reci și pure ale Norvegiei

Specia de cod Skrei din care este produs MÖLLER’s Cod Liver Oil Omega-3 reprezintă una dintre cele mai mari și mai bine gestionate stocuri de cod din lume. Pentru ca peștele să poată fi acceptat la fabrică, acesta trebuie să îndeplinească o serie de condiții:

  • Să fie sălbatic
  • Complet crescut (aproximativ cinci ani)
  • Prins în zonele tradiționale de reproducere care se află pe coasta Norvegiei
  • În stare imaculată – fără găuri, vânătăi sau daune

Știai că…

…Skrei este considerat a fi unul dintre primele exporturi ale Norvegiei. Din acest motiv, el este cunoscut și drept „miracolul norvegian”.
…este cunoscut și sub numele de „pește de Valentine’s”, pentru că își petrece viața pregătindu-se pentru călătoria sa lungă în câmpul de reproducere.