Peretele fiecărei celule a organismului nostru are un strat dublu de fosfolipide construit din acizi grași. Tipul de grăsime pe care îl mâncăm determină tipul de acizi grași pe care îi vom regăsi in membrana celulelor noastre.
Cele mai bune surse de acizi grași esențiali Omega-3 sunt cele naturale, în special peștele oceanic gras: sardine, somon, cod, creveți etc. Însă concentrația de acizi grași diferă de la o sursă la alta: Möller’s folosește ficatul de cod, întrucât are cea mai mare concentrație de acizi grași Omega-3, iar, dintre aceștia, o cantitate considerabilă de EPA și DHA. În timp ce diferitele tipuri de pești conțin max. 2,5 g acizi grași Omega-3 pe 100 g, ficatul de cod conține 18,5 g, așadar de 7,4 ori mai mult!
Din multitudinea de acizi grași esențiali Omega-3, doi sunt cei care contează:
- EPA = acidul eicosapentaenoic, responsabil în special de normalizarea nivelului de trigliceride și a presiunii arteriale
- DHA = acidul docosahexaenoic, responsabil în special de îmbunătățirea funcției cerebrale, și de acuitatea vizuală