Întrebări Frecvente
Întotdeauna este bine să urmați indicațiile produsului și doza zilnică recomandată sau să urmați recomandarea medicului. Ar trebui să fiți în special precauți să nu luați mai multe vitamine D, A, E. Dacă se întâmplă accidental nu există riscuri, însă ar trebui să evitați supradozarea pe termen lung. În cazul Omega-3 nu există efecte adverse în cazul supradozării.
Produsele MÖLLER’s se pot administra în deplină siguranță femeilor gravide și celor care alăptează, pentru a asigura necesarul de acizi grași esențiali Omega-3 și de vitaminele D, A, E. Acizii grași esențiali Omega-3 sunt importanți în principal pentru dezvoltarea optimă a creierului și a sistemului nervos. Vitamina D este vitală pentru dezvoltarea sistemului osos, a dinților, reglând utilizarea calciului la nivelul celulelor.
Există o diferență mare de calitate între produsele Omega-3 existente pe piață. Să putem face diferența, noi recomandăm
-
- 1g de Omega-3 natural/ zi
Verificați informațiile de pe ambalaj -> cantitatea de Omega-3 a produsului / doza zilnică - Omega-3 bogat în DHA și EPA
DHA și EPA sunt cei mai importanți acizi grași esențiali Omega-3. Verificați informațiile de pe ambalaj -> cantitatea de DHA și EPA a produsului / doza zilnică. Dacă nu găsiți aceste informații pe ambalaj, cel mai probabil că produsul nu le conține. - Trigliceride naturale
Omega-3 poate avea 3 forme: trigliceride, fosfolipide și etil-ester. Trigliceridele (pește) și fosfolipidele (plancton) sunt naturale, în timp ce etil-esterul este o formă sintetică, nu există ca atare în natură. Multe produse conțin etil-ester, întrucât este cea mai ieftină modalitate de procesare Omega-3.
- 1g de Omega-3 natural/ zi
Toate produsele Möller’s conțin Omega-3 în stare naturală – trigliceride.
Nu există o regulă generală, depinde de obiceiurile dvs. de masă. Multe persoane preferă să ia ulei de ficat de cod după masă, nu pe stomacul gol. Sfatul nostru este să vă creați obiceiul de lua 1 lingură de Möller’s după micul dejun, pentru a vă asigura ca nu uitați peste zi.
Ca regulă generală 5 ml de ulei de ficat de cod încap într-o linguriță obișnuită, cu variații mici în funcție de format.
MÖLLER’s Cod Liver Oil Omega-3 este un produs pur, natural, fără conservanți. După deschidere, sticla trebuie păstrată în frigider timp de 3 luni, după care se înlocuiește. Este important să puneți dopul înapoi după administrare pentru a preveni expunerea îndelungată la oxidare. După 3 luni produsul își poate modifica proprietățile (datorită oxidării).
Toți avem amintiri neplăcute la gustul uleiului de pește pe care ni-l dădea bunica. MÖLLER’s Cod Liver Oil Omega-3 este un produs modern, purificat, obținând ani la rând distincția Superior Taste Award din partea iTQi Belgia (International Taste and Quality Institute) care reunește cel mai calificat juriu din lume.
Uleiul de ficat de cod Möller’s a fost evaluat la categoria “produse alimentare și pentru sănătate”, în ceea ce privește gustul, mirosul, senzația după înghițire.
Distincția obținută este rezultatul:
- purității exceptionale a materiei prime
- standardelor foarte ridicate ale procesului de producție
- controlului strict al calității.
În plus, în România avem varianta cu aromă de lamâie, care atenuează gustul clasic de ulei de pește. Gustul este mai bun dacă păstrați sticla în frigider. Întotdeauna luați MÖLLER’s cu un pahar de apă.
Acizii grași sunt vitali pentru organismul uman întrucât ei formează membrana fiecărei celule din corp. Unele categorii de acizi grași sunt produse chiar de către organismul nostru, în timp ce alte grupe pot fi obținute doar din alimentație. Această ultimă grupă este denumită EFA (essential fatty acids – acizi grași esențiali) deoarece este foarte important să fie incluși în dieta zilnică pentru a avea un organism sănătos.
Există 2 categorii de EFA:
- Omega-6 -> în dieta modernă se regăsesc numeroase surse de Omega-6 (semințe, nuci, uleiuri vegetale etc.), prin urmare rareori este nevoie de o suplimentare zilnică
- Omega-3 -> în contrast, dieta modernă are un deficit major de Omega-3 din pește (consumul de pește a scăzut semnificativ). De aceea, este esențial să ne asigurăm că îi dăm organismului Omega-3 în cantitate suficientă.