Uleiul de ficat de cod – o sursă de Omega-3 natural pentru întreaga familie

Dr. Mihaela Bilic

Doamna doctor MihaelaBilic, medic primar specializat in diabet, nutriție și boli metabolice a subliniat importanța acizilor grași OMEGA-3 pentru sănătatea întregii familii într-un material video publicat pe pagina personală de Facebook.

„Este recomandat să mâncăm mai multe legume și mai puține grăsimi. Atenție însă, grăsimea de pește nu trebuie redusă, ci din contră, consumată zilnic. Din simplul motiv că trebuie să neutralizăm inflamația și oxidarea produse de soare. Iar Omega-3 din uleiul de pește și vitamina D naturală, plus fitonutrienții din legume chiar fac asta!”, a precizat doamna doctor Bilic.

Dr. Bilic dezvăluie de ce uleiul de ficat de cod este o sursă optimă de Omega-3 natural, pentru sănătatea tuturor generațiilor: „Uleiul de ficat de cod Möller’s este cel mai longeviv supliment alimentar din Europa, fiind administrat ca atare, din sticla verde iconică, încă din 1854. Codul este pescuit din marile Lofoten si Vesteralen din Norvegia, de aceea produsele Möller’s se bucură de o puritate ridicată și de un nivel de toxine minim: 0.01 mg mercur, cu mult cu mult sub limita admisă în Uniunea Europeană, care este de 0.1mg. În plus, codul asigură o concentrație de până la 7.4 ori mai mare de Omega-3 natural și vitamina D decât alte tipuri de pește.”

Omega-3 din ulei de ficat de cod Möller’s

Extracția la abur a uleiului de ficat de cod a fost brevetată de farmacistul norvegian Peter Möller acum 170 ani, metoda sa fiind folosită și în prezent. Uleiurile sunt păstrate în starea lor naturală, de trigliceride și sunt procesate prin distilare și rafinare moleculară, pentru a se asigura puritatea și prospețimea.

Doamna doctor Bilic oferă detalii și despre administrarea uleiului de ficat de cod: “Organismul uman nu poate sintetiza acizii grași Omega-3, de aceea se numesc esențiali! Sinergia dintre Omega-3, vitamina D și antioxidanții din legume neutralizează radicalii liberi responsabili de îmbătrânire și îmbolnăvire. Uleiul de ficat de cod se administrează pe termen lung, din prima lună de viață și până la vârste avansate, fără pauze, deoarece suplimentează dieta zilnică, care conține prea puține surse de Omega-3, cu rol antiinflamator și prea mult Omega-6, ce favorizează inflamația în corp.”

Specialistul face precizări și cu privire la gustul produselor Möller’s, care primesc  anual distincția Superior Taste Award, oferită de peste 250 experți în arta culinară, acreditați Michelin: „Produsele se pot integra și în preparate. Spre exemplu, eu folosesc varianta cu aromă de lămâie în salate, pentru un bol cu sănătate… din plin!

 Möller’s Omega-3 natural cu gust remarcabil

Conform specialistului, trebuie evitat consumul de fast-food, produse de patiserie, dulciuri ultra-procesate și adoptat un regim alimentar care să includă surse de Omega-3, precum peștele gras, alge, nuci și semințe. Persoanele care nu includ în dieta zilnică suficiente produse cu Omega-3 pot opta pentru uleiul de ficat de cod Möller’s, ce asigură cea mai mare concentrație de Omega-3 de tip DHA și EPA, cei 2 acizi grași esențiali pentru sănătate.

Doamna doctor Bilic dezvăluie și recomandarea sa pentru o viață sănătoasă: “Legume și ulei de pește, acesta pare a fi secretul sănătății!”

Picătură cu picătură, gama Möller’s contribuie la sănătatea întregii familii, pentru a se bucura împreună de viață din plin!